Jade

Yoga

Yoga kwam op mijn pad toen ik begin 20 was. Mijn eerste kennismaking was met Hatha yoga, hoewel ik me destijds meer aangetrokken voelde tot actievere stijlen zoals Bikram, Vinyasa en Power Yoga. Het voelde goed om door beweging op het ritme van ademhaling mijn geest tot rust te brengen, even die gedachtestroom te temmen.

Naarmate ik ouder werd, kwam Yin yoga op mijn pad. Net zoals aanvankelijk met Hatha, was het geen liefde op het eerste gezicht. Mijn geest was toch nog te onrustig om lang in een houding stil te blijven. Maar op een gegeven moment kon ik de stilte en rust toch echt wel waarderen. Als laatste kwam yoga Nidra op mijn pad, de yoga van de slaap. Ik ben echt ondersteboven van wat dat met de geest doet. Het brengt ontspanning en helderheid in lichaam en geest. Nidra heeft mij geholpen mijn pad helder te krijgen.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd om mijn kennis en ervaring in yoga te verdiepen. Mijn benadering van yoga wordt sterk beïnvloed door de filosofie van functional yoga, zoals ontwikkeld door Paul & Suzee Grilley. Hierin staat de verscheidenheid van ieder lichaam centraal, waarbij het gaat om hoe het voelt en niet hoe het eruit ziet. Met deze benadering maak ik yoga toegankelijk voor iedereen. Ik blijf mezelf voortdurend ontwikkelen en vind het heerlijk om opleidingen en trainingen te blijven volgen, om mijn kennis en begrip van yoga en coaching te verdiepen. 

Ben je op zoek naar yogalessen, hier kun je zien wat het actuele lesrooster is: Lesrooster - Tarieven

Coaching

Als iemand die lange tijd werkzaam is geweest in de GGZ, ben ik diep doordrongen van de uitdagingen die het leven met zich mee kan brengen. Ik begrijp als geen ander hoe verwarrend en overweldigend het soms kan zijn. Uit eigen ervaring weet ik hoe het voelt om vast te lopen en niet te weten hoe verder te gaan. Mijn diepgewortelde overtuiging is dat een gelukkig leven voor iedereen binnen handbereik ligt, zelfs als het soms onbereikbaar lijkt. Ik ben er vast van overtuigd dat het potentieel voor geluk altijd al aanwezig is, en ik sta klaar om je te begeleiden op jouw pad naar vervulling.

Naast mijn ervaring in de GGZ heb ik mijzelf ook bekwaamd in verschillende coachingsopleidingen. Ik ben gecertificeerd lifecoach en heb ik de scholing "Stress en burn-out specialist' aan de Academie voor Holistisch Coachen gevolgd. Momenteel verdiep ik mij verder in het vakgebied als familieopsteller, omdat ik geloof in de kracht van systemisch werk om diepgaande verandering te bewerkstelligen.

Mijn fascinatie voor de complexiteit van de mens, zowel innerlijk als uiterlijk, is grenzeloos. Ik geloof dat er een hele wereld schuilgaat achter de buitenkant die niet altijd zichtbaar is. Het is mijn passie om je te helpen diep te graven en jouw unieke pad te vinden, waar jouw kracht en potentieel tot bloei kunnen komen. Ik kijk er naar uit om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan en te zien welke prachtige wegen er voor je open liggen.

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking, waarin we kunnen kijken of mijn stijl van coaching aansluit bij wat je zoekt.

José

Mijn naam is José (1986) en mijn eerste yogales volgde ik al op 13 jarige leeftijd, samen met mijn vader. Sinds die tijd heb ik verschillende vormen van yoga beoefend. Het fijne aan yoga vind ik het terugkomen in je lichaam en daarmee bij jezelf. De mat is mijn spiegel en geeft mij inzicht. Door lichamelijke tegenslagen kwamen meditatie en mindfulness op mijn pad. Dit voelde als thuiskomen! Jarenlang heb ik me hierin verdiept, mede door het volgen van verschillende opleidingen. Yoga voelt voor mij als meditatie in beweging. Het was voor mij dan ook een logische stap om de docentenopleiding hatha yoga te gaan volgen.

Tijdens mijn lessen hoop ik je de positieve effecten die yoga biedt te laten ervaren: voor je lichaam en je geest. Yoga helpt ons te verbinden met wie we in onze kern zijn. 

 

José geeft op dinsdagavond en vrijdagochtend Hatha yoga.