Jade

Mijn naam is Jade Jongeneel (1978). Yoga kwam op mijn pad toen ik begin 20 was. Mijn eerste kennismaking was met Hatha yoga, al voelde ik me destijds meer aangetrokken tot de actievere stijlen, zoals Bikram en Vinyasa en Power Yoga. Het voelde goed om door beweging op het ritme van ademhaling mijn geest tot rust te brengen, even die gedachtestroom te temmen. Naarmate ik ouder werd, de tijd staat nou eenmaal niet stil, kwam Yin op mijn pad. Net zoals aanvankelijk met Hatha, was het geen liefde op het eerste gezicht. Mijn geest was toch nog te onrustig om lang in een houding stil te blijven. Maar op een gegeven moment kon ik de stilte en rust toch echt wel waarderen. Als laatste kwam yoga Nidra op mijn pad. De yoga van de slaap, ik ben echt ondersteboven van wat dat met de geest doet. Het brengt ontspanning en helderheid in lichaam en geest. Nidra heeft mij geholpen mijn pad helder te krijgen. 

 

Ik ben moeder van twee kinderen, een zoon en een dochter, van nu 9 en 11 jaar. Kinderen leven momenteel in een hectische wereld, waar veel van ze verwacht wordt. Het is belangrijk om kinderen een goede basis te geven, dat ze zeker door het leven mogen gaan. Om hier aan bij te dragen heb ik mij ook geschoold om kinderyoga te kunnen geven. 

Naast yoga ben ik lange tijd werkzaam in de GGZ geweest, ik weet als geen ander hoe lastig het leven soms kan zijn. Soms weet je gewoon even niet meer waar je het moet zoeken, hoe je verder moet. Ook vanuit eigen ervaring weet ik hoe het voelt om vast te lopen. Ik gun een ieder een gelukkig leven. Want ik geloof er echt in dat dat voor iedereen mogelijk is en dat het eigenlijk ook altijd al aanwezig is. Ik help je graag op weg om weer richting aan je leven te geven, door samen op zoek te gaan naar waar je krachten liggen. 

José

Mijn naam is José (1986) en mijn eerste yogales volgde ik al op 13 jarige leeftijd, samen met mijn vader. Sinds die tijd heb ik verschillende vormen van yoga beoefend. Het fijne aan yoga vind ik het terugkomen in je lichaam en daarmee bij jezelf. De mat is mijn spiegel en geeft mij inzicht. Door lichamelijke tegenslagen kwamen meditatie en mindfulness op mijn pad. Dit voelde als thuiskomen! Jarenlang heb ik me hierin verdiept, mede door het volgen van verschillende opleidingen. Yoga voelt voor mij als meditatie in beweging. Het was voor mij dan ook een logische stap om de docentenopleiding hatha yoga te gaan volgen.

Tijdens mijn lessen hoop ik je de positieve effecten die yoga biedt te laten ervaren: voor je lichaam en je geest. Yoga helpt ons te verbinden met wie we in onze kern zijn. 

 

José geeft op dinsdagavond en vrijdagochtend Hatha yoga.