Yoga & Pilates les aanbod

Jade Yoga & Coaching biedt verschillende soorten lessen aan. 

Hatha

Hatha yoga is een vorm die ook wordt gezien als de basis van alle yogavormen. 

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In de Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. 

In een Hatha Yoga les beweeg je op een zachte manier. De hatha yogahoudingen zijn ontworpen om kracht, flexibiliteit, openheid, balans en ontspanning te cultiveren. De lessen bestaan ​​doorgaans uit 50% actieve houdingen en 50% ontspannende houdingen. Door regelmatig Hatha Yoga te beoefenen, kan prana (levenskracht) vrij stromen, angst en stress verminderen, een rustige ademhaling en een heldere geest stimuleren, de bloedsomloop en flexibiliteit verbeteren.

Vinyasa

Vinyasa yoga is een fysieke, dynamische beoefening van yoga. De houdingen (asana’s) en adem (pranayama) ingezet om je energie te kanaliseren, versterken en balanceren. De krachtige werking ervan zorgt ervoor dat de energie in je lichaam gaat stromen. Het fysieke lichaam wordt sterker en soepeler en het helpt emotionele en energetische blokkades op te heffen.

De lessen worden gedaan in de vorm van flows (oefeningen achter elkaar en met elkaar verbonden door de adem) Het gaat niet om het perfect uitvoeren hiervan maar om het ontdekken van spanning en blokkades en ruimte en ontspanning en het lichaam. Hiervoor is tijdens de lessen ruime aandacht voor techniek en (innerlijke) houding.

De oefeningen worden gecombineerd met pranayama (ademoefening). De lessen eindigen met een diepe ontspanning.

Yin

Yin yoga is de tegenhanger van Vinyasa. Vinyasa kan worden gezien als de yang versie van yoga (actief) en Yin de tegenhanger daarvan (passief).  Met Yin yoga bewegen we niet veel. De houdingen zijn voornamelijk zittend of liggend. De yogahoudingen worden langer aangehouden met als doel het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Door de langere tijd in de houding, is er ruimte om lichamelijke grenzen en mogelijkheden te onderzoeken. Gedachten, gevoelens en adem te observeren en op alle lagen steeds diepe tot overgave en ontspanning te komen.

Yin Yang yoga

Bij Yin Yang combineren we de stijlen Yin en Hatha flow. We beginnen de les met actieve en dynamische houdingen en in het tweede deel brengen we de energie omlaag in de Yin houdingen. Dit is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Zowel in de yin als in de yang houdingen krijg je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken. 

Pilates

Pilates is een oefensysteem dat werd ontwikkeld door Joseph Pilates. De les omvat gecontroleerde bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is, met de nadruk op de kernspieren. Het is goed voor het verbeteren van flexibiliteit, kracht, spierspanning en houding.

De Pilates lessen worden gegeven volgens de Perfect Pliates Methode. 

Yogalates

Yogalates is een dynamische fusie van yoga en pilates, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van zowel flexibiliteit als kracht. Deze unieke combinatie biedt een holistische workout die de rustgevende aspecten van yoga integreert met de kernversterkende oefeningen van pilates. 

Kijk bij Lesrooster - Tarieven voor het actuele rooster en bij Agenda voor workshops en speciale lessen.